Skip to content

Wie zijn wij?

Wij zijn de kartrekkersgroep van Herenboeren Arnhem. Hieronder stellen wij onszelf kort voor.

Karin 3

Karin Hofman, voorzitter

Mijn naam is Karin. Ik woon samen met mijn man aan de rand van de wijk Hoogkamp in Arnhem. Ik ben opgeroeid met een eigen volkstuin, eten wat het land bracht. Later heb ik er hier in Arnhem zelf ook een moestuin gehad omdat het eten daaruit lekker is en om mijn kinderen (inmiddels twintigers) te laten zien waar hun eten vandaan komt.

Van oorsprong ben ik ecoloog en in mijn jonge jaren was ik heel actief als natuurbeschermer. Inmiddels werk ik al lange tijd als coach, leiderschapstrainer en sinds kort ook als traumatherapeut. Ik doe dat vanuit mijn eigen bedrijf.

Ik kijk er enorm naar uit dat onze Herenboerderij er gaat komen! Samen met anderen, jong en oud,  en de boer een boerderij runnen, waar we ons eigen eten verbouwen. Lokaal, lekker en met oog voor biodiversiteit en waar de bodem zich verbetert. Het lijkt me ook gezellig, ik zie de oogstfeesten al voor me.

Carola 3

Carola van Andel, secretaris

De oogst ophalen bij je eigen boerderij, duurzaam verbouwd, dicht bij huis, met een mooie club mensen. Dat is waarom ik Herenboer wil worden.

Ik ben Carola, getrouwd met Hilco en mama van Tijn en Cate die beiden nu al graag de varkens zouden gaan voeren en de eierdoos vullen met verse eieren uit de ‘Kipcaravan’.

Samen wonen we sinds 2015 met veel plezier op de Hoogkamp. Als ik het landschap rondom onze wijk bekijk zie ik onze Herenboerenboomgaard in gedachten al staan. Het idee na een korte wandeling of fietstocht met een boodschappentas vol eigen groeten, fruit en vlees thuis te komen verheugd me enorm.

In het dagelijks leven werk ik als advocaat bij Nysingh advocaten aan de Velperweg.

In mijn vrije tijd ben ik kartrekker en secretaris van onze mooie coöperatie!

Henk 3

Henk Hoefsloot, penningmeester

Hallo ik ben Henk. Ik woon in de Laan van Klarenbeek, Angerestein. Ik ben getrouw en heb drie jogens die uitgevlogen zijn. Met mijn landbouwachtergrond werk ik in natuur- en bosbeheer en landbouwvoorlichting. Sinds de jaren ook in Afrika.

Ik werk 1 dag in de week als vrijwilliger op een biologisch-dynamisch groentenbedrijf. Daarnaast heb ik een kleine moestuin in park Klarenbeek. 

Ik ben zeer gemotiveerd om  betrokken te zijn bij het opstarten van een nog veel grotere ‘moestuin’: onze eigen boerderij! De animo is zo groot dat ik voorzie dat er in de komende jaren meerdere  Herenboeren bedrijven in de omgeving van Arnhem zullen ontstaan.

Voor Herenboeren Arnhem zet ik mij op dit moment in als kartrekker en penningmeester.

Maarten 3

Maarten Scherrenburg

Hallo, mijn naam is Maarten Scherrenburg, ik woon in Lombok met mijn vrouw en onze poes. Sinds ik in 1996 begon met de opleiding Bos- en Natuurbeheer op Larenstein in heb ik op allerlei plekken in Arnhem Noord gewoond. Ik ben ZZP-er en werk als adviseur landschap en plattelandsontwikkeling. Daarnaast heb ik een kleine opnamestudio die de helft van onze bovenverdieping in beslag neemt. Ik ben in 2017 op bezoek geweest bij eerste herenboerderij van Nederland in Boxtel en dacht toen meteen: ‘dat wil ik ook in Arnhem!’ Vorig jaar ontmoette ik meer Arnhemmers die hetzelfde idee hadden en zo zijn we de kartrekkersgroep begonnen. Wij zijn ervan overtuigd dat we hier ook een herenboerderij van de grond gaan krijgen, samen met jullie! In dit filmpje stel ik me nader voor en vertel ik wat meer over het Herenboerenconcept.

Han 3

Han de Haas

Hallo, ik ben Han. Ik woon met veel plezier in de wijk Angerenstein in Arnhem.

Samen werken aan duurzame biologische voedselproductie vind ik belangrijk. Daarbij is aandacht hebben voor een natuur en sociaal inclusieve invulling voor mij een speerpunt.

Ik houd van lekker koken en vooral ook van samen eten. Ik hoop dat we met elkaar een mooie gemeenschap gaan opbouwen zodat we straks aan lange picknicktafels onze oogst kunnen vieren met een heerlijke maaltijd! 

Ik zet me in als kartrekker en in het bijzonder als community-builder voor onze toekomstige boerderij.

Margreet

Margreet van Kuijk

Mijn naam is Margreet, grotendeels opgegroeid in de Randstad en na mijn studie vertrokken naar het gebied van de stuwwallen en de rivieren. Ik woon nu ruim 15 jaar in Sonsbeek Noord en kijk terug op een mooie loopbaan in de tuin- en landschapsarchitectuur, waarvan het langst als docent in het HBO.

Het concept Herenboeren spreekt me niet alleen aan vanwege de doelstelling “duurzaam voedsel produceren”, maar met name vanwege het woord “samen”. Voor mij is onze boerderij ook straks veel meer dan alleen voedsel produceren en consumeren: ontmoeten, samen werken, af en toe samen eten, educatie en nog meer… een gemeenschap.

Daarnaast sta ik volledig achter het “hogere” doel: dat de Herenboeren een bijdrage kunnen leveren aan de omvorming van de agrarische sector en het stimuleren van de korte lijnen tussen producent en consument. Ik kijk uit naar onze eerste mijlpaalviering als de grond gevonden is!

Marten

Marten de Jong

Hallo, mijn naam is Marten, ik kom van het Groningse platteland en ben, via het hectische Amsterdam, in 2019 met mijn partner Mira in het sfeervolle (hoe kan het ook anders) Sint-Marten komen wonen. Voor ons heeft altijd voorop gestaan dat we ook hier, verbinding zoeken in de strijd om een eerlijk, gelijkwaardig en duurzaam economisch systeem.

Op een informatieavond van Herenboeren Arnhem begin 2020, leerde ik dat het Herenboeren concept over veel meer gaat dan gezond en voedzaam voedsel produceren alleen, het is een model voor de toekomst: duurzaam, gemeenschappelijk en gelijkwaardig.

Het Herenboeren initiatief gaat over verbetering van de biodiversiteit, het gaat over het verbeteren van onze band met elkaar, met ons voedsel en met de grond. Over het produceren van gezond voedsel uit een gezond ecosysteem. Het gaat over voedselsoevereiniteit en over produceren naar behoefte in plaats van voor de markt.

Wij hebben bewust geen kinderen maar we verheugen ons erop onze nichtjes en neefjes en vrienden de Herenboerderij te laten zien en aan te wijzen waar ons voedsel vandaan komt. Hiervoor wil ik mij zonder meer inzetten, een concreet en gemeenschap gedragen project met een positieve visie voor de toekomst!